Mar 302017
 

De politie in Brabant maakte twee weken geleden bekend miljoenen extra nodig te hebben om op te kunnen treden tegen de voortschrijdende drugscriminaliteit. De politie in Almere heeft de criminaliteit inmiddels vrijwel volledig opgelost en kan nu eindelijk aan nuttiger taken beginnen.

Omroep Flevoland meldt op 27 maart 2017 hoe de politie in Almere met een helikopter jacht maakt op twee zogenaamde freerunners. Volgens Omroep Flevoland: ‘Freerunning is een sport waarbij de beoefenaars zich zo snel mogelijk verplaatsen over en met obstakels. Het gaat daarbij om muren, daken en railings op grote hoogte of bijzondere locaties.’

Op 28 maart 2017 meldt Omroep Flevoland dat de politie in verband met de zoekactie twee arrestaties heeft verricht. Het gaat om twee jongens uit Almere van 15 en 16 jaar oud. De twee hebben een boete gekregen.

Vorig jaar op 12 en 14 oktober berichtte Dupont in Pipolitie en Pipolitie (2) hoe de politie in Almere al een verwoede jacht had geopend op zogenaamde horrorclowns, waarbij tenslotte twee 14-jarige jongens werden aangehouden. Niet bekend is gemaakt of één van de 14-jarige jongens van destijds afgelopen week de 15-jarige jongen was die werd aangehouden.

Dupont