• Buro Jansen & Janssen is een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt. Een grond-rechten kollektief dat al 30 jaar publiceert over uitbreiding van repressieve wetgeving, publiek-private samenwerking, bevoegdheden, overheids-optreden en andere staatsaangelegenheden.
  Buro Jansen & Janssen Postbus 10591, 1001EN Amsterdam, 020-6123202, 06-34339533, signal +31684065516, info@burojansen.nl (pgp)
  Steun Buro Jansen & Janssen. Word donateur, NL43 ASNB 0856 9868 52 of NL56 INGB 0000 6039 04 ten name van Stichting Res Publica, Postbus 11556, 1001 GN Amsterdam.

 • Categorieën

 • Politie Purmerend doodde ongewapende Raymon van der Tien met groot aantal schoten

  In de vroege donkere uren van vrijdag 1 september dit jaar werd Raymon van der Tien door de politie in Purmerend doodgeschoten. Raymon, die onder vrienden bekend stond als ‘RayRay’, verkeerde op dat moment in een psychose maar was ongewapend. Het enige dat hij volgens zijn vrienden meenam uit de woning waar hij bij de vrienden verbleef was een stofzuigerstang.

  Bij instanties en ook bij de politie te Purmerend was de problematiek van Ray bekend, maar er werd volgens de vrienden te weinig hulp geboden.

  Getuigen die die ochtend al wakker waren of wakker werden door het geluid van de schoten spreken over 10 of meer schoten die gehoord werden. Omdat Ray ongewapend was moet dit het aantal schoten zijn dat door de politie afgevuurd werd.

  Ray liet die ochtend een vrouw en een zoon achter.

  Opvallend is het volledige zwijgen van zowel de politie Purmerend, de politiewoordvoerders in het algemeen en het Openbaar Ministerie in deze zaak. Er wordt helemaal niets losgelaten. De media berichten ook niet meer over de zaak en lijken geen enkele moeite te doen om te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld in Purmerend in die vroege ochtenduren.

  Waarom is er een 41-jarige man – in een psychose en “gewapend” met slechts een stofzuigerstang – naar het klinkt in het pikkedonker doorzeefd met kogels van de Purmerendse politie?

  Bij de schietpartij waren 3 agenten betrokken. Zij werden gehoord en konden direct weer aan het werk.

  Wij hopen dat de mensen die dit bericht lezen ook via social media de aandacht willen helpen vestigen op Raymon en zijn dood, zodat er snel meer duidelijkheid komt en de waarheid haar intrede in deze zaak kan doen.

   

  artikel is verschenen op Blauwe Logica

   

  Links:

  http://www.nhnieuws.nl/nieuws/211969/Vriend-doodgeschoten-Purmerender-doet-verhaal-Raymon-was-echt-een-lieve-jongen

  https://www.boevennieuws.nl/nieuws/raymon-van-der-tien-psychose-politie-schoot/

  https://www.noordhollandsdagblad.nl/waterland/doodgeschoten-raymon-had-psychose-en-was-ongewapend

  https://regiopurmerend.nl/2017/09/05/doodgeschoten-man-is-41-jarige-raymon-tien/

  * http://www.nhnieuws.nl/nieuws/211913/Vrienden-van-doodgeschoten-Purmerender-organiseren-stille-tocht