Jul 012015
 

1 juli 2015, De Telegraaf bericht het Nederlandse volk het volgende:

‘Belgen verbieden feesten van motorbendes

BRUSSEL –

Burgemeesters van Belgische grensgemeentes met Nederland hebben feesten van twee motorbendes verboden. De Summerparty van de Outlaws en de Independence Party van de Hells Angels mogen niet doorgaan. Zij waren voor begin deze maand gepland in Lanaken en Maasmechelen, tegen de grens met Limburg.

De politie van de twee gemeenten maakte het verbod woensdag bekend. De burgemeesters besloten tot de maatregel na de recente incidenten met leden van criminele motorbendes in Nederland en Duitsland. De bendes zijn betrokken bij zware misdaden. Zij verdienen geld met onder meer grensoverschrijdende drugshandel, afpersing en prostitutie.’

Het enige dat waar zal zijn is dat die feesten van motorclubs verboden zijn. Wie zegt dat de Hells Angels en de Outlaws betrokken zijn bij zware misdaden? Wie zegt dat zij geld verdienen met onder meer grensoverschrijnende drugshandel, afpersing en prostitutie? Het is niet omdat sommige kranten dit soort dingen telkens opnieuw roepen dat het ook waar is. Is er enig bewijs dat de beweringen van De Telegraaf waar zijn? Wanneer dat zo is willen wij graag documenten zien. En wanneer wij die documenten zien is dat ook bewijs voor het feit dat wij te maken hebben met criminele organisaties. Maar het bewijs is er niet. Dus? Dus zijn die Outlaws en Hells Angels geen criminele organisaties. Dus is het laster.

Dupont